Wettersaga - BOKA GUIDNING

ELLEN KEYS VANDRINGSPAKET

Paket

Ellen Key vandringspaket
Inklusive mat och boende på Ombergs Turisthotell
1 natt   I   Från 2 855 kr

Tillbaka till svunnen tid och vandra i Ellen Keys spår på berget. Picknick i solskenet och fyrarätters supé när skymningen faller därute. Förkovra dig om om Ellen Key med utgångspunkt från Ombergs Turisthotell!

Ellen Key levde i början av 1900-talet och var känd författare och pedagog. Vid 60 års ålder byggde hon sitt hem Strand vid foten av Omberg och vid Vätterns strand. Du får under denna heldag besöka hennes trädgård och vandra med guide på Omberg längs med Ellen Keys led.

Ni börjar er dag med att hämta ut er picknicklunch här på Ombergs Turisthotell. Vår guide Åse möter upp er här på Ombergs Turisthotell. Ni vandrar bort mot Ellen Keys hem "Strand" och genom trädgården.

Därefter startar vandringen ca 7 km, längs med Ellen Keys led på Omberg. Ni får veta mer om författarinnan och Omberg och njuta av samma omgivningar som hon en gång gjorde. Vandringen tar er från Strand genom lummig bokskog och längs med Vätterns strand till Stocklycke. Längs vägen hittar stannar ni på en fin plats för att äta den medhavda picknicken. Ni fortsätter upp mot Hjässan, Ombergs högsta topp, med fantastisk utsikt över slätten och Vättern. Vandringen avslutas sedan här på Ombergs Turisthotell.

Väl tillbaka på Ombergs Turisthotell, checkar ni in på rummen och tar det lugnt en stund innan ni kommer ner till restaurangen. Där väntar en fyrarätters supé och samtalen kring Ellen Key och annat pågår tills det är dags att dar sig tillbaka till rummen. På morgonen avnjuter ni vår pensionatsfrukost och efter det börjar hemfärden eller så fortsätter ni att uppleva Ombergsbygden!

Ingår i priset
  • Picknicklunch
  • Vandring med guide i ca 5 timmar.
  • Fyrarätterssupé
  • Logi i dubbelrum
  • Frukost
Priserna varierar beroende på gruppstorlek.
  • 2-3 personer 3665 kr per person.
  • 4-12 personer 2855 kr per person.

 

Guidningen är i kuperad (medelsvår) terräng men går att anpassa till en lättare vandring, meddela detta vid bokning. Kläder efter väder som råder är att tänka på. Bra skor för vandring.