Wettersaga

Om Oss

Wettersaga står för glädjen i berättandet och den muntliga traditionen.

Vi bor på en unik plats och jag älskar att visa upp och berätta om den och dess historia. Året runt, alla årstider har sin charm. Det är roligt att vara företagare här så kanske du vill bo här också? 

Wettersaga AB består av olika delar med guidningar och företagsaktiviteter vid Omberg/Tåkern. Projektledning för tidningen och  hemsidan Runt Vättern och dess nätverk. Föredrag och inspiratör i  nätverksbyggande och hållbarhet. Projektledning på konsultbasis i andra sammanhang.

PROJEKTLEDNING

Tjugo års erfarenhet av projektledning och rapportering.

Sedan 1 september 2021 är Wettersaga AB ansvarig utgivare och projektledare för nätverket Runt Vättern. Varje år ger vi ut tidningen med samma namn och nätverket arbetar för att lyfta Vättern som destination. Under hösten 2021 uppdateras också hemsidan runtvattern.se.

Som egen företagare har Åse arbetat som projektledare/konsult för olika projekt via Leader inom besöksnäringen i södra Östergötland/Norra Småland. Några projekt i urval: Vackra vägen/Turistvägen Gränna-Tåkern, Livet på landet, Våga Vandra, Sammanställning Leaderprojekt Vättern-Sommenbygd, Aktiva leder (LRF)

Vad är Leader? Lokalt ledd utveckling genom Leader innebär att engagera sig i utvecklingen av sin bygd och kunna få stöd för sina utvecklingsprojekt. Det kan vara både på landsbygden och i staden. Leader är en metod där privat, ideell och offentlig sektor arbetar tillsammans för att bidra till lokal utveckling. Målet är att skapa attraktiva områden med konkurrenskraftig verksamhet, nya företag och fler jobb. Projekten ställer ofta höga krav på genomförande och rapportering.

Åse har 20 års erfarenhet av projektledning som anställd inom ett flertal områden och branscher. 
Allt ifrån inköp och logistik till marknadsföring. Den kompetensen tog hon med sig när hon 2010 startade eget företag och blev projektledare på konsultbasis.

FÖREDRAG

Entreprenörskap, storytelling och inspiration hur man bygger nätverk.

Åse är ofta anlitad inspiratör och föredragshållare om du vill starta företag. Vad innebär det att vara entreprenör? Utmaningar och fördelar. Här delar hon med sig av egna erfarenheter, fallgropar att undvika och tips för att lyckas. Åse har också varit anlitad coach av ALMI för att hjälpa företag igång.

Tillsammans med andra företag runt Omberg har vi lyckats bygga ett starkt nätverk som utvecklar företag och samarbeten. Vad ska ni tänka på när ni bygger nätverk? Varför har vi lyckats och vilka misstag har vi gjort på vägen?  Åse har lett föredrag och workshops runt om i Sverige, ibland själv och ibland ihop med sina kollegor.

Ett mellanting mellan en guidning och en föreläsning. Ibland behöver man vara inomhus på en plats. I denna version blir ord och bild en möjlighet att berätta en historia. Här finns olika teman men den mest bokade är Omberg för 100 år sedan. Då kommer Åse till er anläggning och visar och berättar.

FÖRETAGSAKTIVITET

Vandring, teambuilding, kultur och natur.
Omberg är platsen där vi träffas.

Som företagsgrupp anpassar jag längden och innehållet i vandringen efter hur mycket tid ni har, gruppens sammansättning och fysiska förutsättningar. Jag blandar innehållet i några pratstopp i en lättsam mix och det är en fin möjlighet till andra samtal i gruppen under tiden vi vandrar.

  • Tidsåtgång: 1,5– 3 timmar.
  • Priser: Från 150 kr per person. Lägsta pris 1500 kr.
  • Gruppstorlek: 4– 30 personer/grupp.

Ställs du ibland inför situationer där du ska fatta tuffa beslut och inte har alla svaren? Behöver du lita på ditt eget omdöme och ta egna initiativ? Tracking är en spårteknik som används av naturfolk runt om i världen. En tracker är en närvarande och medveten person som använder sin kropp och sina sinnen för att ta reda på fakta. Våra övningar utmanar dig att använda alla dina sinnen. Du får prova på olika smygtekniker, dofta på spår och använda ditt sjätte sinne. Aktiviteten utvecklar både individen och gruppen som team.

  • Tidsåtgång: 1,5– 3 timmar.
  • Priser: 350 kr/person. Lägsta pris 3500 kr.
  • Gruppstorlek: 4– 30 personer/grupp.

Klurkampen är en populär aktivitet för stora grupper och företag. Det är en blandning mellan team building och femkamp. Gruppen delas in i mindre lag och promenerar runt till olika stationer där de får ett uppdrag från en instruktör. Uppdragen kräver ofta mer tankekraft än fysisk styrka, uppgifterna är varierande och därför finns det alltid något som passar alla deltagare. Vår samarbetspartner är Vättern Event.

  • Tidsåtgång: 1,5-2,5 timmar.
  • Priser: Från 375 kr/person. Lägsta pris 4250 kr.
  • Gruppstorlek: 10-150 personer. Ca. 5-10 personer/lag.